Сигурна зона за непридружени деца“ откриха официално в Регистрационно-приемателения център за

...
Сигурна зона за непридружени деца“ откриха официално в Регистрационно-приемателения център за
Коментари Харесай

Откриха „Сигурна зона за непридружени деца“ в бежанския лагер в Харманли

„ Сигурна зона за непридружени деца “  откриха публично в Регистрационно-приемателения център за бежанци в Харманли.

В нея могат да бъдат настанени 98 деца, като има опция за удвояване при положение на рецесия. Зоната разполага с обособени пространства за девойки и деца с увреждания, две офис пространства, трапезария и всекидневна.

За откриването в Харманли дойдоха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, Н. Пр. Раймунд Фурер, Посланик на Конфедерация Швейцария в Република България, Мариана Тошева - ръководител на Държавната организация за бежанците,Теодора Иванова- Председател на Държавната организация за протекция на детето и Кристина де Бройн от УНИЦЕФ-България.
 Булфото/Тихомир Петков
Директорът на „ Миграция “ старши комисар Николай Николов съобщи, че при подозрения за възрастта на бежанците се назначава здравна експертиза в Института на Министерство на вътрешните работи, чието правене лишава няколко дни.
 Булфото/Тихомир Петков
Той посочи още, че в случай че са непридружени малолетни лица се подава сигнал към обществените служби. " Нямаме право да връщаме непридружени малолетни лица, даже и да са направили закононарушения.
 Булфото/Тихомир Петков
Можем да спомагаме за събиране на фамилиите със съдействието на интернационалната организация по миграция по изключителни съображения ", посочи старши комисар Николов.
 Булфото/Тихомир Петков
Сигурната зона в Харманли е основана взаимно с Държавната организация за бежанците, УНИЦЕФ-България и Международната организация по миграция-България, с поддръжката на Държавния департамент по миграция на Швейцария, в отговор на потребността за даване на качествена протекция и грижа за децата и поддръжка в тяхната интеграция.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР